Lucia smelt

Gisteren naar een fantastische voorstelling van tg Stan in Gent geweest. Lucia Smelt een stuk geschreven door Oscar van den Boogaard. Had er weinig hoge verwachtingen bij maar het bleek een succes!

Eerst en vooral, er waren letterlijk te weinig zitplaatsen. De tribuneachtige bankjes vormden een rechthoek rond het interieurarchitechtenplan van een tapijt dat als decor fungeerde. Vervolgens, de twee acteurs (waaronder de rasechte Sara De Roo) waren elkaars ideale tegenstander. Tenslotte, het verhaal. Zij en hij, waren tot een jaar geleden een passioneel koppel, elkaars gelijken, net iets te veel zelfs. Zij volgt haar gevoel en wil hem terug. Hij, rationeel, heeft er een punt achter gezet.

Bon, ik ga hier niet nog meer naar een recensie neigen: de combinatie van veel mimiek, te gekke sarcastische humor & menselijke, doodeerlijke dialogen, bleken de ideale mix om thema’s als verlangen, scheiding en jaloezie te weerspiegelen!

Helaas was dit stuk een herneming en zijn er geen voorstellingen meer. Hoe dan ook tg Stan op zich is een klassegezelschap!

Advertenties

There are no comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: